Si no es tiren enrere, fins a cinc examinadors nous s'incorporaran a partir del mes de gener a les files de la DGT (Direcció General de Trànsit) a les comarques de Girona. Així ho ha anunciat la Confederació Nacional d'Autoescoles aquesta setmana (CNAE).

Es tracta d'una notícia benvinguda a la demarcació si així es materialitza ja que hi ha mancances de personal d'aquest col·lectiu del sector del trànsit. Actualment hi ha nou examinadors en actiu i algun d'ells es jubilarà i, també, algun altre es troba momentàniament de baixa.

El nombre d'examinadors, segons han denunciat diverses vegades el mateix col·lectiu i les autoescoles gironines, hauria de ser de per si ja superior i acostar-se a la quinzena en aquesta província, que actualment té molta feina endarrerida per la vaga que van fer els treballadors del carnet de conduir pràctic durant l'any passat.

Segons van explicar des del sector de les autoescoles fa pocs dies, hi hauria prop de 7.500 alumnes encara pendents d'examen pràctic, ja que n'hi ha que encara pateixen els efectes de la vaga de l'any passat i enguany també hi ha nous alumnes.

Es manté l'amenaça de vaga

La incorporació de nous examinadors de la DGT a partir del gener podria començar a eixugar aquestes xifres d'alumnes pendents però la situació es podria agreujar si finalment es convoca la nova vaga d'examinadors. A Girona, per exemple, ja s'han sondejat els examinadors i ja n'hi ha que han signat a tornar a les mobilitzacions.

El motiu per a aquestes aturades rau, com va assegurar el president d'Asextra (Associació d'Examinadors de Trànsit), Joaquín Jiménez, a Diari de Girona, en què tot i tenir aprovat en els Pressupostos de l'Estat un complement per incrementar-los el sou aquest augment encara no s'ha aplicat als salaris. El complement específic s'havia de traduir en un increment mensual del sou de 250 euros i, de moment, tot està pendent de tramitar en un ens d'Hisenda.

Si hi ha vaga, aquesta seria per ara entre els dies 10 i 21 de desembre, és a dir, després del pont de la Constitució i abans de les vacances de Nadal. Aquesta es podria arribar a aturar si per part de la DGT i el Ministeri d'Hisenda es posa al damunt de la taula el pagament del complement. La situació, segons fonts del sector, per ara es manté encara enquistada.

Falta de personal a la seu

Des del CSIF, es felicita de la futura incoporació d'examinadors a partir del mes de gener a la província de Girona. Però es recorda que la mancança de personal no és només d'examinadors de l'examen pràctic del permís de conduir. Sinó que aquesta falta de gent també es troba en el personal de la prefectura, la que cursa els tràmits administratius de l'ens. Això ocasiona problemes al ciutadà, amb cites prèvies gairebé impossibles d'obtenir, i el CSIF reclama també solucions.