Mohamed Hichamy, membre de la cèl·lula gihadista de Ripoll abatut pels Mossos a Cambrils, i Younes Abouyaqoub, autor de la matança del 17-A a la Rambla de Barcelona, van parlar per telèfon d'atemptar a Figueres.

Segons va publicar ahir El Periódico, en una nota de veu que Hichamy va deixar al seu amic el 25 d'octubre del 2015, li va dir: «Quan compris el BMW trauràs granades i començaràs a llançar-les pels carrers». I va prosseguir: «És igual qui caigui, és igual qui mati, és igual, és igual qui no mori. Aniràs fins a aquella Rambla, en aquells putos bars i amb els skis [sic] als teus peus els trepitjaràs i llançaràs granades».

La transcripció és dels Mossos d'Esquadra i el missatge gravat és una de les revelacions que va obtenir pel juny la policia catalana sobre la base d'analitzar el contingut d'una targeta de memòria telefònica d'Abouyaqoub, el més sanguinari dels terroristes de Ripoll.

Es tracta d'una targeta micro SD de 32 gigabytes comissada pels Mossos en el pis que els germans Younes i El Houssaine Abouyaqpoub habitaven al carrer de Santa Magdalena de la població del Baix Camp. Entre els centenars d'indicis obtinguts en diferents escorcolls, els Mossos van classificar la targeta com TT98 (Informe Tecnològic 98), les sigles amb les quals apareix consignada en els sumaris dels fets de Barcelona i Cambrils.