27 de desembre de 2018
27.12.2018
Diari de Girona

Els futurs auxiliars d'infermeria d'Olot faran tallers pràctics a l'hospital

Els alumnes de primer del cicle formatiu es formaran al centre un cop per trimestre

26.12.2018 | 23:51
Els estudiants podran fer formació amb material real.

La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa i l'Institut la Garrotxa d'Olot han signat un conveni per facilitar tallers pràctics als alumnes de primer curs del cicle formatiu de cures auxiliars d'infermeria (TCAI), amb l'objectiu que completin els coneixements adquirits a l'institut amb aprenentatges en un entorn real de treball.

Pel constant canvi tecnològic i metodològic en l'àmbit de l'assistència hospitalària i sociosanitària és important que els alumnes d'auxiliar d'infermeria puguin aprendre l'instrumental sanitari més avançat directament de la mà dels mateixos professionals de l'hospital, que seran qui realitzaran les sessions, expliquen des del centre sanitari.

Un cop per trimestre, els alumnes, en grups de deu, es desplaçaran a l'hospital per posar en pràctica la teoria apresa a classe. Una infermera del centre serà l'encarregada de realitzar aquest taller pràctic, que s'adaptarà al contingut que els professors hagin impartit.

Aquest pràctiques suposen per a l'alumne un primer contacte amb el món del treball i l'empresa, amb la possibilitat d'obtenir una formació adaptada al lloc de treball i acostar-se i conèixer la cultura del centre sanitari.

Per a l'hospital suposa col·laborar amb la formació de l'alumnat, millorar el procés de detecció de talent i de selecció de personal qualificat i relacionar-se amb els centres de formació professional.

El conveni entre ambdós centres per les pràctiques dels alumnes de segon curs del cicle formatiu de cures auxiliars d'infermeria és històric; ara, podran fer-ho un any abans en forma de taller pràctic. Anualment, una quarantena d'alumnes d'aquesta especialitat de l'institut La Garrotxa realitzen les seves pràctiques a l'hospital d'Olot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit