Els pacients de geriatria, pediatria i diàlisi de l'hospital de Figueres tornaran a rebre, a partir de demà, les visites dels quatre pallassos de la companyia XaropClown, que des de fa anys visiten els malalts ingressats al Trueta de Girona.

De fet, aquesta no és la primera vegada que la companyia treballa al centre alt-empordanès. Fa sis anys va començar a fer-ho a través d'una col·laboració, però la retirada de les ajudes públiques per part de la Generalitat va provocar que aquesta iniciativa no prosperés.

La directora de XaropClown, Ángeles García, reconeix que estan «molt contents» d'haver aconseguit finançament privat per poder visitar cada quinze dies els pacients, i explica que estan en converses amb l'Ajuntament de Figueres per aconseguir més ajuda i incrementar la freqüència d'actuacions. Alhora, fan una crida a particulars i empreses que vulguin col·laborar en el seu projecte.

La col·laboració és fruit de les ajudes privades que ha tingut la companyia i de les festes que han anat organitzant on han pogut recaptar fons. Tot plegat ha fet que, de moment, ja hi hagi programades visites cada quinze dies al centre durant tot el 2019.

La intenció, però, és incrementar la freqüència d'actuacions setmanalment. Ángeles García explica que els malalts de geriatria són «especialment sensibles» i necessiten no perdre la periodicitat. «L'ideal és la regularitat i poder-ho fer cada setmana, perquè amb la gent gran és molt més fàcil poder generar un vincle i que s'acostumin a trobar-nos cada cert temps», explica la directora de la companyia de pallassos d'hospital, que afegeix que per poder tirar endavant el doble d'actuacions de les que de moment tenen previstes, necessiten «més finançament»

La directora també ha destacat que per a ells és important donar a conèixer la figura del pallasso d'hospital, la figura d'un animador que a vegades acostuma a estar una mica desvaloritzada i no se li dona massa importància.

En aquest sentit, García assenyala que es tracta d'un professional amb una important formació al darrere. «Hem de tenir en compte que nosaltres som professionals que dediquem hores a formar-nos, encara que molta gent cregui que ho fem de forma altruista. Necessitem la col·laboració de tothom», concreta.