Segueix-nos a les xarxes socials:

L'objectiu: intentar frenar la construcció de 10.000 nous edificis al litoral de Girona

La Generalitat admet que els casos en què ja hi ha llicència municpial no es podran aturar

Les diferents entitats que lluiten per preservar el paisatge de la Costa Brava van decidir unir-se fa uns mesos per intentar aturar els planejaments urbanísitcs que, segons alerten, podrien suposar la construcció de fins a 10.000 noves vivendes al litoral gironí.

Fins ara, la plataforma ha interposat recursos a sis dels onze casos que ha denunciat, i s'ha dirigit tant als ajuntaments com a la Generalitat per tal de demanar que s'aturin aquests plans urbanístics. El Govern català s'ha compromès a estudiar-ho cas per cas, però adverteix que en alguns casos no es podran aturar perquè la tramitació ja està massa avançada i ja tenen, per exemple, la llicència municipal.

Un dels darrers casos que han aixecat més polèmica ha estat el de Palafrugell: SOS Costa Brava va denunciar una tala il·legal de 700 arbres a Aigua Xelida en ple Nadal, i l'Ajuntament va paralitzar els treballs a l'empresa perquè va assegurar que no tenia permís. L'empresa, però, al·lega que el procés era legal i que va entregar la comunicació el 24 de desembre.

Prem per veure més contingut per a tu