L'AECC Catalunya Contra el Càncer de Girona commemorarà dilluns 4 de febrer el Dia Mundial del Càncer amb un fòrum sobre el dolor emocional dels pacients oncològics i les seves famílies. Serà en la vuitena edició del Fòrum contra el Càncer, a partir de les 6 al Caixa Fòrum Girona.

Davant d'una situació que reflecteix que més del 50% de les persones diagnosticades de càncer presenten trastorns emocionals, però menys de la meitat d'elles són derivades a l'atenció psicològica, tot i ser un element clau per recuperar índex de qualitat de vida òptims, els ponents abordaran el gran impacte emocional que causa el càncer i com millorar la cobertura psicològica dels afectats.

Entre les activitats previstes al fòrum hi ha una ponència sobre la musicoteràpia a càrrec de Laura Mató, psicòloga d'EAPS Mutuam Girona o una taula rodona sobre com avançar en la integració i extenció de l'atenció psicològica en la cura dels pacients i les seves famílies, amb el director mèdic de l'hospital Santa Caterina, Josep Costa; l'oncòloga de l'ICO Gemma Viñas, la pacient Gisela Reyes; la infermera de l'hospital de Palamós, Cristina Romagosa, i la psicòloga de l'EAPS Calella, Mariona Riera.