08 de febrer de 2019
08.02.2019
Diari de Girona

Comença el procés per decidir el destí de 40.000 euros del pressupost de Llagostera

Les votacions es poden realitzar presencialment o per mitjà del web fins a l'11 de març

08.02.2019 | 19:35
Parc de la Tirolina de Llagostera on es vol crear una zona d'ombreig.

L'Ajuntament de Llagostera anuncia que s'inicia el període de votacions populars per decidir el destí d'un total de 40.000 euros contemplats en el pressupost municipal. Potenciar la celebració del Nadal, construir una pista de Pump Track, millorar la pista esportiva, habilitar una àrea de trial per a bicicletes, arranjar la zona d'aparcament de Casa Blanca, senyalitzar carrils per a vehicles no motoritzats als carrers del nucli urbà, arranjar el camp de futbol de Mont-Rei, millorar i ampliar el parc infantil de Llagostera Residencial, crear una zona d'ombreig al Parc de la Tirolina i instal·lar càmeres de vigilància de seguretat a les entrades del poble són les 10 propostes que el consistori sotmetrà a votació. El mateix apunta que les votacions es poden realitzar de forma presencial a partir d'unes butlletes que els veïns del municipi rebran properament a casa, o bé telemàticament des de l'espai de participació ciutadana accessible des de la direcció web: www.llagostera.cat/participa. 

L'ajuntament recorda en un comunicat que votar és necessari estar empadronat a Llagostera i tenir 16 anys en endavant. Les votacions es podran fer fins al proper 11 de març a les tres de la tarda. Els resultats de la votació es donaran a conèixer el divendres 15 de març i es publicaran al web de l'ajuntament. 

Durant el procés de recollida de propostes, iniciat el passat mes de desembre, s'han rebut un total de 95, 20 de les quals han estat repetides, 29 descartades i 28 ja previstes en el pressupost municipal pel 2019. L'ajuntament destaca que els alumnes d'ESO de l'Institut de Llagostera han participat activament, per segon any consecutiu, en el procés de recollida de propostes. La proposta més votada sorgida del procés realitzat al centre educatiu ha estat la de millorar la pista esportiva. A finals del mes de febrer els alumnes també podran intervenir en la votació des del mateix institut. 

Totes les propostes han estat valorades i avaluades tant a nivell tècnic com a nivell polític. "La majoria de propostes que no s'han incorporat a la fase final de votació han estat descartades per sobrepassar els 40.000 euros de pressupost màxim fixat, per no ser considerades inversions o no ser de competència municipal", tal com va passar l'any passat, segons apunta el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Llagostera, Robert Montiel. El consistori subratlla que aquest procés de participació ciutadana compta amb el suport de la Diputació de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook