La meitat dels morts d'accident de trànsit

Segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha hagut quatre víctimes mortals, dues d'elles anaven en moto.

La xifra de nombre de víctimes mortals per aquestes dates -gener i febrer- és la mateixa que l'any passat a la xarxa viària de Girona.

Cal dir que tres dels morts de sinistres viaris mortals eren joves d'entre 20 a 31 anys. De fet, en l'accident de trànsit més recent, aquest passat diumenge, hi va perdre la vida un jove.

En aquest cas, un noi de Tordera, de 20 anys, va perdre la vida en xocar contra un cotxe a la C-35 al seu pas per Sant Feliu de Buixalleu.

18 morts a Catalunya

A tot Catalunya, 18 persones -en 18 accidents- han perdut la vida com a conseqüència d'un sinistre viaris entre els mesos de gener i febrer.

Això representa una baixada del 33% de la xifra de morts i d'un 22% de la dels accidents mortals respecte al mateix període de l'any passat.

De les 18 persones mortes, tres són motoristes, un és conductor d'un quadricicle i un és un vianant.

Pel que fa al tipus d'accident, els accidents amb un sol vehicle implicat han disminuït un 33% respecte al mateix període de l'any passat, passant de sis de l'any 2018 a quatre aquest any, i destaca també la disminució de les sortides de via.

Els atropellaments també han disminuït, la meitat en aquest cas, respecte de l'any passat.

Pel que fa a l'edat de les víctimes mortals, destaca que sis dels 18 morts en accident tenen més de 74 anys. I pel que fa als dies de la setmana, nou dels 18 accidents mortals han passat durant el cap de setmana.

A la demarcació de Tarragona, és on hi ha hagut més víctimes mortals, 9. Són però tres víctimes menys que el 2018.