La Fira de l'Embotit d'Olot aposta pels productors d'embotits, formatges i cerveses de qualitat. Tindrà lloc els dies 16 i 17 de març amb l'objectiu de prestigiar els embotits i els seus productors i alhora donar a conèixer l'elaboració artesanal.

Prop d'una setantena de parades d'embotits i de productes que hi poden compartir taula s'instal·laran al Firal.

Així doncs, hi haurà més productors que en edicions anteriors. Cal ressaltar que n'hi haurà cinc amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent.

Una novetat d'enguany és el disseny d'una moneda pròpia de la fira amb la imatge d'un morro de porc, que tindrà un valor d'1 euro i es podrà bescanviar per tastets que oferiran només els productors, situats en les casetes de fusta al costat de l'Espai Tast. La intenció és potenciar el tast i la venda dels productes oferts pels artesans.

Per complementar el mercat amb oferta gastronòmica, lúdica i comercial s'han programat dues demostracions del porc en diferents coccions a càrrec de Cuina Volcànica amb motiu del 25è aniversari del col·lectiu, el 10è concurs d'embotits casolans a càrrec de Pep Nogué i l'Associació de Placers del Mercat d'Olot, un tast «a cegues» d'embotits i formatges, la demostració d'especejament del porc que aquest any incorpora l'actuació de Toni Gomila sobre la matança del porc, tallers d'elaboració de botifarres per als més petits, un taller -tast de porchetta i un tast influència d'embotits catalans i mallorquins, entre d'altres.

Una altra de les propostes que repeteix són els productes convidats. Enguany a través del Centro Galego de Barcelona s'ha convidat el xoriç gallec i el formatge DO Tetilla. A més de xoriç i formatge portaran el grup de folklore de Galícia que serà present a la Fira durant el cap de setmana i oferirà 4 actuacions a la zona de les parades i dels tallers de la Fira de l'Embotit.