14 de març de 2019
14.03.2019
Diari de Girona

L'Estat denuncia vuit ajuntaments per avalar la reprovació del Rei

Es tracta dels consistoris de Sant Julià de Ramis, Bolvir, Riudellots de la Selva, Torroella de Montgrí, Maià de Montcal, Pont de Molins, Vilabertran, Sant Gregori i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà

14.03.2019 | 09:46
Felip VI durant el seu discurs a l'entrega dels Premis FPdGi de l'any passat

L'Estat ha portat al jutjat vuit ajuntaments gironins i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per haver aprovat mocions de suport a la resolució del Parlament que reprovava la posició del rei Felip VI, "la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l'1 d'octubre del 2017". L'escrit també refermava el "compromís" amb els valors republicans i apostava per "l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia".

L'Administració de l'Estat ha interposat un contenciós administratiu contra els acords aprovats pels consistoris de Bolvir , Sant Julià de Ramis, Riudellots de la Selva, Torroella de Montgrí, Maià de Montcal, Pont de Molins, Vilabertran, Sant Gregori i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. L'objectiu és aconseguir que s'anul·lin els acords de ple. El jutjat ha admès a tràmit el recurs i dona 20 dies als ajuntaments demandats per trametre l'expedient administratiu. Davant d'això, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, va assegurar ahir a través de les xarxes socials que no els faran "callar» ni «tampoc oblidar".

En concret, la moció aprovada donava suport explícit al punt número 2 de la resolució del Parlament que rebutjava i condemnava el posicionament de Felip VI, "la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials" l' 1-O, refermava el compromís amb "els valors republicans" i apostava per "l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia".

La moció també donava suport al punt que instava totes les institucions de l'Estat a garantir la convivència, la cohesió social i "la lliure expressió de la pluralitat política a l'Estat". Per això, reprovava "els actes repressius contra la ciutadania" i condemnava "les amenaces d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals". Ara, el jutjat contenciós ha admès a tràmit el recurs i dona vint dies als ajuntaments demandats per enviar l'expedient administratiu.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, va destacar ahir a través de les xarxes socials que no els faran "callar" ni tampoc "oblidar". Puigtió va recordar que la moció es va aprovar el mes de novembre de l'any passat per "unanimitat" per "estar al costat de la Generalitat" i va dir que ho tornarien a fer avui mateix, "si cal". "Després del que es va viure a Sant Julià de Ramis, anirem a defensar-ho on calgui", va insistir.Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit