18 de març de 2019
18.03.2019
Diari de Girona

Retirats 600 quilos de deixalles d'una platja protegida dels Aiguamolls de l'Empordà

Can Comas, dins el parc natural, és un espai litoral "verge" que pateix l'acumulació de residus de tota mena . Un grup de voluntaris va participar diumenge a una neteja abans que es tanqui per l'època de cria

17.03.2019 | 23:39

Fins a 76 persones van participar ahir en la neteja de la platja de Can Comas, una platja "verge" dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i a la Conca de la Muga on s'acumulen residus de tota mena. El grup de voluntaris van retirar 600 quilos de deixalles.  

Segons Sergi Romero, director del Parc Natural dels Aiguamolls, es van retirar els 600 quilos, la majoria plàstics provinents de la negligència de la gent, que no fan una bona gestió dels residus que generen. Com a anècdota, es va retirar també un contenidor que havia estat arrossegat durant l'aiguat de finals del 2018.

La platja es va netejar a dues setmanes que es tanqui, de l'1 d'abril a l'1 de juliol, per no perjudicar la crida de diferents espècies d'aus protegides, entre altres el Corriol camanegre. 

L'accés a la platja es fa des de camins secundaris i és una platja molt poc freqüentada a l'estiu. 

Des del parc i l'Ajuntament de Castelló es va convocar a participar en la neteja "de la zona més valuosa del Parc Natural dels Aiguamolls" on "hi estan descansant, mig ensorrades, milers i milers de deixalles". "Plàstics de tota mena, ampolles, llaunes de begudes de refrescants, de cerveses, manyocs de cordes, containers de plàstic, neveres plenes de materials aïllants, rodes, € una tristor de brutícia d'origen artificial que tardarà molt temps a desintegrar-se", apuntaven.

Finalment 76 persones es van sumar a la iniciativa i van recorre aquest espai litoral a la Conca de la Muga i dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. El riu arrossega abocaments i deixalles que va trobant al seu pas. S'ha volgut netejar abans de l'època de cria i s'insisteix en l'alt valor natural de l'espai.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook