Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte un home que triplicava la taxa màxima d'alcohol després d'accidentar-se a Bordils. Aquest va patir un sinistre viari i va fugir caminant però els Mossos van poder-lo arrestar.

El mateix dia els Mossos van denunciar penalment una dona que circulava en sentit contrari i duplicava la taxa d'alcoholèmia a la zona de Girona sud.

L'arrestat pel cas de Bordils és un veí de Sarrià de Ter de 54 anys, de nacionalitat portuguesa i veí de Sarrià de Ter, el qual va quedar acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària.

Els fets van passar a les sis de la tarda del mateix 16 de març, quan es va produir un accident de trànsit a l'altura del punt quilomètric 26 de la carretera C-66, dins el terme municipal de Bordils.

Quan la patrulla de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) va arribar al lloc va comprovar que el conductor del vehicle accidentat havia marxat caminant i es trobava a un centenar de metres. Tot seguit van constatar que havia resultat il·lès i presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Seguidament, li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,85 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. La taxa triplicava el màxim permès que és de 0.25 mg/l. L'home va quedar detingut per un delicte contra la seguretat del trànsit.

El detingut, que no tenia antecedents, va quedar en llibertat i va quedar citat per tal de declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

En sentit contrari

D'altra banda, el mateix dia, a primera hora del matí, Mossos de trànsit del sector de Girona van denunciar penalment una dona de 56 anys, de nacionalitat argentina i veïna de Figueres, com a presumpta autora d'un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els fets van ocórrer cap a les sis del matí a la via d'accés a Girona sud, al punt quilomètric 1,8, on els agents van detectar un turisme que circulava en sentit contrari.

Els agents van aturar el vehicle i, després d'identificar la conductora, van veure que la dona tenia símptomes d'anar sota la influència de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova va donar un resultat positiu de 0,69 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més de dues vegades per sobre del límit màxim permès.

Van denunciar penalment la conductora i la van citar per comparèixer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.