La formació Junts per Fornells va presentar divendres la candidata a l'alcaldia, Sònia Gràcia, acompanyada de la diputada Gemma Geis.

L'acte es va fer al Centre Social de Fornells, on la candidata Gràcia va deixar constància del «compromís» de la llista amb els veïns de Fornells. Gràcia té 46 anys i és regidora de Benestar i Salut de Fornells. A més, és membre de l'Agrupació Cultural de Fornells i ha estat presidenta de l'Handbol de Fornells.

A la presentació també hi va assistir l'actual alcalde, Narcís Boschdemont, que va destacar la feina que la candidata ha fet els darrers anys com a regidora de l'Ajuntament de Fornells, centrada en àrees de responsabilitat relacionades amb l'atenció directa a les persones.

L'alcalde va valorar-ne la capacitat en el tracte amb la gent i la «disponibilitat en tot moment», i va assenyalar que el projecte de Junts per Fornells que la Sònia Gràcia encapçala, i del qual ell també forma part, «vol donar continuïtat a aquesta manera de fer, amb les persones com a centre d'atenció, perquè és a elles a qui ens devem».

Suport polític

La diputada Gemma Geis igualment va voler destacar la «valentia» de l'alcaldable «per fer un pas endavant i acceptar el repte d'encapçalar un equip municipal». «Valenta doblement -va dir-, com a dona i perquè el context polític no és gens fàcil en aquests moments». La diputada també va aprofitar per reclamar la «llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats» i defensar la llibertat d'expressió. Per la seva banda, Gràcia va defensar l'esperit de l'1 d'octubre en la seva intervenció i el va posar com a exemple. A l'acte van assistir-hi, entre altres, els exalcaldes de Fornells Gabi Casas i Mateu Parera-Nieto i la presidenta del Gironès del PDeCAT, Fanny Carabellido.