L'Ajuntament de Setcases, al Ripollès, ha aprovat allargar fins al 2036 la concessió de l'estació d'esquí de Vallter 2000 a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), un acord que s'ha tancat després de tres anys de negociació i de què no s'hagin presentat al·legacions.

El consistori va aprovar la mesura definitivament divendres de la setmana passada, el 29 de març, de manera que -segons informa la Generalitat­- ara ja es disposa de tots els requeriments per posar en marxa els procediments necessaris per realitzar les inversions que són imprescindibles per a l'estació. L'aprovació inicial es va dur a terme el 30 de juliol del 2018, quan l'Ajuntament va establir els termes de la concessió que ara s'ha confirmat.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya destaquen que l'acord assolit amb l'Ajuntament de Setcases permetrà posar en marxa les inversions previstes fins al 2021 que, segons va anunciar fa uns dies, estan valorades en 5,9 milions d'euros. Així, al març, el govern municipal i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya van concretar tots els tràmits necessaris per iniciar aquesta inversió prevista per als propers anys i que encaixa en un pla d'inversions vigent per al període 2017-2021.

Les línies estratègiques de la inversió acordada passen per garantir un posicionament «sòlid» de l'estació al territori «alineada amb els criteris de qualitat, esguretat i atenció al servei d'FGC», així com garantir la seva situació com a referent a dintre del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, a més de la seva dinamització.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya també va remarcar que prioritza la voluntat d'impulsar l'activitat econòmica de les comarques catalanes en les quals està present, «posant a l'abast dels visitants de les estacions experiències 360° durant els 365 dies de l'any, anant més enllà de les activitats que es poden dur a terme a les instal·lacions de les estacions».