01 de maig de 2019
01.05.2019
Diari de Girona

Convoquen una vaga per al 7 i el 8 de maig al Sistema d'Emergències Mèdiques

Els sindicats CCOO, UGT i la plataforma AMIC anuncien una protesta per «la negativa de la direcció a aplicar-los l'increment retributiu del sector públic» · Asseguren que s'està condicionant l'augment salarial a la negociació d'un acord «a la baixa»

30.04.2019 | 23:51
Diverses ambulàncies, a l'entrada d'urgències del Trueta, en una imatge d'arxiu.

El comitès d'empresa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han convocat una vaga per als dies 7 i 8 de maig del 2019. El Comitè Intercentres del SEM -on estan representats CCOO, UGT i la plataforma sindical Agrupació de Metges i Infermeres de Catalunya (AMIC), constituït per Metges de Catalunya i el Sindicat d'Infermeria- denuncien l'«incompliment» del conveni vigent i «la negativa de l'increment retributiu del 2,75% pactat a principis d'any a tot el sector públic.

En un comunicat conjunt els tres sindicats lamenten que el SEM, tot i que és una entitat pública i dirigida pel Servei Català de la Salut (CatSalut), condiciona aquest increment a la negociació d'un conveni col·lectiu «a la baixa», mentre que a la resta del sector públic s'ha aplicat sense condicions.

«El Departament de Salut ha manifestat reiteradament la recuperació dels drets dels emplats públics, sempre posant com a exemple l'increment retributiu d'aplicació als seus treballadors», indiquen, assenyalant que el SEM no ho aplica sobre la plantilla.

Els representants de la plantilla recorden que en els darrers anys han hagut de fer front a retallades. «Hem assumit nous encàrrecs de gestió sense que hagi suposat cap increment en l'estructura de la plantilla dels treballadors, apunten, i assenyalen que en paral·lel s'han trobat amb una manca de professionals, el que ha augmentat la responsabilitat assistencial dels empleats i ha impactat en la seva salut laboral, sense que s'hagi incrementat la seva retribució. «Mentrestant, veiem que el que sí que s'incrementa és el nombre de càrrecs directius i el salari de la nova gerència en un 15%», recorden les tres formacions sindicals al comunicat conjunt.

«En un acte de responsabilitat, durant els darrers anys hem assumit aquesta manca de recursos en silenci. Mai farem a la ciutadania ostatge de reivindicacions laborals, però ara tenim un greu problema i la situació és insostenible», afirmen, i per això considenren que «és necessariun conveni que millori les condicions laborals perquè els treballadors no siguin els que assumeixin retallades encoberts», així com recursos adequats per evitar la reducció de la qualitat assistencial.

Els sindicats veuen necessària aquesta mobilització per fer visible la «situació real del SEM, lluny de la propaganda d'empresa o del màrqueting oportunista del directiu de torn».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook