Dotze persones han mort a les comarques de Girona en accidents de trànsit durant els primers quatre mesos del 2019, dues en vies interurbanes i deu més a la resta de la xarxa viària. Aquestes últimes s'inclouen en un balanç del Servei Català de Trànsit fet públic ahir, segons el qual, entre gener i abril, a les carreteres gironines s'han produït nou accidents mortals que han tingut com a resultat deu víctimes.

El còmput de Trànsit mostra que 52 persones han mort en 49 accidents arreu de les carreteres catalanes, un 17,6% menys que el mateix període del 2018. Tot i aquest descens, el servei va alertar que «no s'ha d'abaixar la guàrdia» i va demanar «conduir amb la màxima atenció i prudència». Tal com ja s'havia informat, 19 de les 51 persones mortes en un sinistre viari tenien més de 65 anys i 17 pertanyien a col·lectius que l'administració qualifica de «vulnerables»: 10 motoristes, 2 ciclistes i 5 vianants.

El fet que la majoria d'accidents hagin tingut lloc entre divendres i diumenge, i que la meitat hagin passat a la tarda, són altres factors destacats pel Servei Català de Trànsit.

La seva comparativa entre els primers mesos d'enguany i els del 2018 indica que, a les carreteres gironines, en el que portem de 2019 ha mort una persona més: 10 enfront de les 9 de l'any passat -en el mateix nombre d'accidents, 9, ambdós anys.

Trànsit també ha comparat les dades amb les registrades fa una dècada, cosa que posa de manifest una reducció de les víctimes mortals en sinistres viaris a Girona, ja que entre gener i abril del 2010 hi van morir 15 ciutadans en 13 accidents diferents.

Aquest mateix dilluns ha tingut lloc l'últim sinistre mortal en una carretera gironina, en el qual van morir el conductor i l'acompanyant d'un turisme que va xocar amb un camió. L'accident es va produir al pas de la Nacional II per Maçanet de la Selva.