El despreniment d'una barbacana durant la nit del dimecres al dijous va provocar l'evacuació de set veïns d'un edifici de tres pisos a la carretera d'Olot número 30 de Ripoll.

El voladís de la teulada, és a dir, la part que sobresurt, va caure uns deu metres sobre el balcó de l'últim pis i al damunt d'un porxo del pati de l'edifici afectat.

Segons van informar els Bombers de la Generalitat, i per evitar un despreniment més gran, es va haver de retirar un safareig i diferent material -entre el qual runa- que s'acumulava al balcó sobre el qual va caure part del voladís. A més, es van evacuar els set veïns del bloc per prevenció.

Els Bombers van rebre l'avís sobre el despreniment a dos quarts de deu de la nit de dimecres i en el lloc hi van estar treballant tres dotacions amb un camió escala fins a gairebé dos quarts de dues de la matinada. Fins al lloc també s'hi van desplaçar diverses patrulles de la Policia Local.

Els veïns evacuats van passar la nit en un hotel de la localitat o en cases de familiars. A més, al llarg de la nit, els serveis tècnics de l'Ajuntament de Ripoll van fer una avaluació de l'edifici i van comprovar que no presentés danys estructurals.

Edifici acordonat

En aquest sentit, i segons va informar ahir El Ripollès Digital, el consistori també ha instat la propietat del bloc de pisos afectats a contractar un informe tècnic que avaluï els possibles desperfectes a l'edifici. Una vegada estigui finalitzat, l'Ajuntament determinarà si les set persones afectades pel despreniment -tres famílies- poden tornar a casa o han de seguir allotjades en altres espais.

De moment, i per evitar incidents, els Bombers han acordonat l'edifici de la carretera d'Olot amb tanques i cintes per evitar que els vianants i curiosos s'hi acostin i puguin prendre mal.