La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a cometre robatoris robatorisamb força. Per robar feien butrons a les empreses i estan acusats de fer almenys nou robatoris en empreses de la província de Girona i Barcelona. A la demarcació s'ha pogut acreditar que la banda ha participat en dos robatoris en empreses de Fornells de la Selva i un a Blanes.

Segons la policia, destaca la seva alta especialització i la professionalitat, alhora de fer servir mitjans tècnics per robar vehicles d'alta gamma, amb els quels després cometien els robatoris amb força. Com a resultat de l'operació, s'han detingut quatre individus, entre els quals es troben tres coneguts butroners establerts a Madrid, que compten amb un ampli historial de robatoris amb força en l'àmbit espanyol.

Així és com actuava la banda:

Les primeres indagacions es van iniciar amb la investigació d'un grup criminal, establert a Madrid, implicat en diversos robatoris amb força en empreses de Catalunya. Entre els mesos d'abril i novembre de 2018 els agents van tenir coneixement de més de nou robatoris amb força ocorreguts, fonamentalment, en empreses ubicades a Barcelona i Girona.

En concret, la investagació es va iniciar el mes abril de 2018 quan els Mossos de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) van tenir coneixement del robatori amb força en una empresa de Fornells de la Selva. Els lladres van aconseguir obrir la caixa forta de l'empresa mitjançant tècniques d'oxitall, és a dir, mitjançant un làser que talla metalls.

Els investigadors van poder acreditar que els lladres també estarien implicats en almenys nou robatoris més comesos en empreses de Catalunya entre abril i novembre de 2018, ja que seguien un modus operandi molt similar. Fruit de la investigació, van identificar tres dels autors materials dels robatoris i van comprovar que es tractava d'un grup de butroners itinerants, establerts a Madrid, que tenien un ampli historial de robatoris amb força.

A més, els agents van observar que els integrants del grup tenien una alta especialització i professionalitat, com ho demostren els amplis coneixements en l'ús de bufadors d'oxitall per forçar les caixes fortes o inhibidors de freqüència per anul·lar les alarmes, que feien servir pels robatoris.

A part, tenien també un gran coneixement de les tècniques policials, fet que motivava que prenguessin moltes mesures d'autoprotecció per dificultar la tasca dels investigadors. També tenien el coneixement i mitjans tècnics necessaris per a la sostracció de vehicles d'alta gamma, amb els quals es desplaçaven abans i després per cometre els robatoris.

Davant d'aquests fets, la Policia va establir un dispositiu conjunt que va permetre detenir els quatre membres del grup com a presumptes autors de nou delictes de robatori amb força, pertinença a grup criminal, falsedat documental i diversos robatoris de vehicles. Els policies van intervenir també dos dels vehicles sostrets, valorats en 100.000 euros. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge de decretar la seva llibertat amb càrrecs, a l'espera de judici.