Olot acollirà a partir de demà i fins al proper 2 d'agost diversos cursos i tallers relacionats amb el món de l'arquitectura que reuniran més d'un centenar de persones de diversos llocs del món. Els diversos workshops que s'ofereixen inclouen diversos cursos relacionats amb Arquitectura i paisatge, Audiovisuals i Fotografia, així com Escenografia i dansa, aquesta última, la novetat d'enguany.

L'organitzador d'aquest esdeveniment, llançat per primera vegada el 2018, és RCR Bunka Fundació Privada, i Diari de Girona n'és mitjà col·laborador. L'objectiu dels cursos és «combinar la investigació i la docència amb la cultura i el pensament des d'un esperit humanista i transversal».

Els tallers s'han dissenyat, segons apunta l'organització en una nota de premsa, en quatre idees centrals que vertebren el programa. Així, es conforma a través d'un format concurs, amb un enfocament transversal i interdisciplinari. Es pretén estimular la creativitat fomentant la capacitat de treballar amb equip, i de manera que els participants puguin assolir una experiència derivada de l'observació i l'aprenentatge.

Aquesta serà la primera edició del Workshop Internacional de dansa, que comptarà amb el Teatre Principal d'Olot com a sala d'assajos.