La celebració de la tradicional diada castellera de la Festa Major de Salt ha estat protagonitzada per alguns entrebancs que han entorpit la jornada. Primerament, els Marrecs de Salt han obert la primera ronda amb el mateix objectiu que l'any passat: descarregar el primer 5 de 8 de la temporada.

L'aposta per aquesta estructura tan complexa, també anomenada «catedral», no ha obtingut els resultats esperats, ja que només l'han aconseguit carregar. Enmig de la descàrrega, el castell ha patit una caiguda que ha causat diversos ferits de poca gravetat, afortunadament.

«Ha sigut un cop inesperat, l'havíem assajat moltes vegades i ens mereixíem descarregar-lo. A vegades caiem però és important aixecar-se», ha afirmat Iruna Rigau, cap de colla dels Marrecs de Salt de les últimes tres temporades. Aquest primer entrebanc els ha passat factura i han optat per completar la jornada amb un 3 de 8 i un 7 de 7, que han descarregat amb èxit.

La sort també ha jugat una mala passada als Xerrics d'Olot que, després de descarregar un 5 de 6, s'han aventurat amb un 3 de 7 fallit. L'enxaneta ha intentat arribar al cim diverses vegades però ha acabat fent trontollar tota l'estructura que s'ha desmuntat bastant aparatosament.

Tal com va passar amb alguns castellers dels Marrecs de Salt, alguns ferits dels Xerrics han hagut de ser atesos pels serveis mèdics. «Hem repetit a l'enxaneta que ho deixés córrer però ho ha volgut intentar fins al final», ha lamentat Miquel Olivet, cap de colla dels garrotxins, que ha fet una valoració negativa de la diada.

«Ens plantejàvem una jornada molt forta perquè havíem fet bones proves i hem acabat vivint la pitjor cara del món casteller. Feia quatre anys que no patíem una caiguda així», ha assegurat Olivet, cap de colla dels garrotxins.

Els Xerrics d'Olot han quedat moralment afectats i han completat la jornada amb dos castells més assequibles: un 4 de 6 i un 3 de 6.

Finalment, els Castellers de Barcelona han sigut els únics que no han patit cap caiguda. Han descarregat un 3 de 8 i un 2 de 7 amb èxit. L'única incidència és que han acabat amb el 4 de 8 al segon intent després d'un primer desmuntat. El cap de colla dels barcelonins, Jaume Montolio, ha fet una valoració positiva de la jornada.