La Fiscalia holandesa ha enviat una sol·licitud oficial a la Justícia espanyola perquè reobri el cas de la mort d'un jove holandès de 21 anys a Lloret de Mar, assegurant que compta amb presumptes «indicis de violència» que desmentirien la conclusió oficial de que va ser un accident.

Un portaveu de la Fiscalia General de la província d'Holanda del Nord va confirmar ahir que hi ha «raons suficients per presentar aquesta sol·licitud a Espanya», perquè iniciï una investigació sobre les circumstàncies de la mort de Dewi de Koster, que es trobava de vacances a la Costa Brava el mes de juliol passat, segons recullen diversos mitjans de comunicació holandesos.

Les autoritats espanyoles van dictaminar, després de practicar l'autòpsia al jove, que la mort de De Koster va ser «un accident», però les conclusions d'un segon informe sol·licitat per la família al patòleg forense holandès Frank van de Goot, juntament amb diversos testimonis, indiquen que el jove va ser presumptament «colpejat» abans de morir, com avançava aquesta setmana Diari de Girona.

La conclusió oficial que va portar a tancar el cas és que el jove, de la ciutat de Haarlem, hauria patit una forta caiguda de nit des d'un mur a Lloret de Mar i va morir per les ferides sofertes després de passar diversos dies a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on va ser traslladat amb un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El noi va ser localitzat encara amb vida a pocs metres de distància d'una discoteca a primera hora del matí del passat 20 de juliol i va ser traslladat a l'hospital en helicòpter per la gravetat de les ferides, segons va explicar la seva germana, Amy de Koster.

En diverses entrevistes amb la premsa holandesa, el forense Van de Goot ha denunciat que el cos té «signes de violència repetida i col·lisions» com puntades de peu i cops, i insinua que podria tractar-se «d'un homicidi» conseqüència d'una baralla amb els porters d'una discoteca, versió que hauria obtingut d'alguns testimonis.

Ara, aquesta sol·licitud haurà de ser estudiada per la Justícia espanyola, d'acord amb els indicis de violència indicats per la Fiscalia holandesa, abans de decidir si reobre un cas que està copant l'interès dels mitjans de comunicació d'Holanda.