Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) de setembre començaven ahir per a 455 alumnes gironins (325 s'examinen de fase general i alguns d'ells també de fase específica; d'altres només s'examinen de matèries soltes per aprovar-les o millorar-ne la nota). Enguany s'hi han inscrit 28 alumnes menys que l'any passat.

Els exàmens, que s'allargaran fins dijous, arrencaven a primera hora del matí amb la prova de Llengua castellana i literatura. El poema Idilio del Duero de Gerardo Diego i l'article En defensa del adjetivo de l'escriptor polonès Adam Zagajewski van ser les dues opcions que es van oferir a l'examen.

A la prova de castellà els alumnes també van haver de respondre a preguntes sobre la novel·la Los niños tontos d'Ana María Matute i van haver de redactar un text argumentatiu sobre el paper dels mitjans de comunicació.

En la prova de Llengua catalana, que també es va fer ahir al matí, els alumnes van poder escollir entre un fragment del llibre El Crist dels 200.000 braços de l'escriptor Agustí Bartra o l'article periodístic Internet de les coses absurdes d'Albert Cuesta.

A la mateixa prova, els estudiants es van enfrontar a preguntes sobre les novel·les Mirall trencat de Mercè Rodoreda i Terra Baixa d'Àngel Guimerà.

A partir del migdia, en funció de la modalitat de Batxillerat que els estudiants hagin cursat, van fer els exàmens de Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Anàlisi musical, Dibuix tècnic o Literatura castellana.

Avui al matí serà el torn d'Història i de la llengua estrangera -a les comarques de Girona, 317 alumnes s'examinaran d'anglès; 6, de francès; 1, d'alemany, i 1, d'italià.

A la tarda, es faran els exàmens de Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Història de l'art i Química.

Demà, darrer dia de proves

Dijous, darrer dia de la selectivitatacabaran amb les proves de Física, Geografia, Economia de l'empresa, Electrotècnia, Història de la filosofia, Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Disseny, Literatura catalana i Tecnologia industrial. Les PAU s'han realitzat a les aules de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials al Campus Montilivi.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dimarts 17 de setembre en el portal d'accés universitari del Gencat i, en el moment de la consulta dels resultats, podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions. A partir d'aleshores, s'obrirà un termini de tres dies (17, 18 i 19 de setembre) per sol·licitar revisions i fer reclamacions.