L'Ajuntament de la Vall de Bianya té l'objectiu d'ajuntar la carretera de Capsec amb la coneguda amb el nom de carretera de la Vall del Bac. Es tracta de la carretera que uneix els termes de Montagut i Oix i de Sant Pau de Segúries a través de la Vall de Carrera. L'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, ho va explicar en una entrevista a Olot Televisió. Va definir l'enllaç com un dels objectius del mandat que ha començat.

Reixach va plantejar que una carretera de Capsec condicionada al pas de tota mena de vehicles de motor representa la unió més ràpida des del terme de la Vall de Bianya fins a una carretera que uneix la Garrotxa i el Ripollès a través de l'Alta Garrotxa.

La carretera entre el cim del coll de Capsacosta (Sant Pau de Segúries) i la cruïlla de can Bundància (Montagut i Oix) té 22 quilòmetres que uneixen cases de turisme rural i segones residències de les valls de Carrera i del Bac. Comunica la GI 5221 (carretera de Castellfollit de la Roca fins a Beget) amb l'N-260 (Olot-túnels de Collabós).

Els habitants d'aquesta zona, per accedir als serveis de l'Ajuntament, han de fer uns recorreguts importants que si existís una carretera de Capsec en condicions es reduirien molt.

El camí de Capsec surt de Lloc Alou, al costat del polígon industrial dels Morrals, i a través del coll de Joncars arriba a la carretera de la Vall del Bac. Es tracta d'un recorregut que en uns 4 quilòmetres connecta els principals serveis de la Vall de Bianya amb les valls del Bac i de Carrera, per on passa l'actual carretera.

L'Ajuntament de la Vall de Bianya va fer una millora del camí de Capsec fa uns sis anys, quan van invertir 90.000 euros, finançats en un 30% per l'Ajuntament i en un 60% pel Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat. L'acció va suposar adequar 800 metres dels trams més difícils.

A més, l'Ajuntament de la Vall de Bianya, amb el suport de la Diputació de Girona, fa tres anys va pavimentar amb formigó el camí de Llongarriu. Es tracta d'un camí de 900 metres que va des de la casa de turisme rural denominada Llongarriu fins al pont del Tomàs, a la Vall del Bac. Les obres van millorar la connexió entre un important equipament turístic i l'N-260 (túnels de Collabós).

Esllavissades

Santi Reixach va plantejar les esllavissades produïdes pels temporals de pluja com un dels principals problemes de l'Ajuntament. Un dels sectors del municipi amb més episodis d'esllavissades és el de la carretera de la vall del Bac. Això no obstant, en un municipi de 90 quilòmetres quadrats amb importants zones de bosc assentades damunt de camins i carreteres, les esllavissades són freqüents a tot el terme.

En els últims anys n'hi ha hagut a Sant Ponç d'Aulina (2011), a la carretera del Capsacosta (2016), al camí vell de la vall del Bac (2012) i a la carretera vella de la Canya (2018). L'alcalde va plantejar demanar ajuda al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya per cobrir la despesa que suposen les esllavissades al municipi.