La presidenta de Guitart Hotels, Cristina Cabañas, destacada empresària del sector turístic català, creu que la falta d'adaptació a les tecnologies no és l'únic motiu que explica la fallida de Thomas Cook, tot i que considera que «el comerç electrònic ha superat els d'operadors tradicionals».

Cabañas, amb l'epicentre dels seus negocis a Lloret, recorda que la companyia operava en aquesta localitat, «una plaça afectada com la totalitat de poblacions del litoral i illes». «Ara estem treballant en cada empresa les accions que cal adoptar, siguin de caràcter individual o a través del gremi i de la mà dels serveis jurídics de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics», afegeix.

Des del seu punt de vista, el que ha passat dona la raó a l'esperit del Business Tourism Market, que s'organitza el 3 d'octubre i la segona edició del qual manté el discurs de la necessitat que té el sector d'adaptar-se al salt tecnològic. Per a Cabañas, el BTM informarà «d'allò que passa en el turisme, dels aspectes que l'afecten directament, les novetats en gestió i altres aspectes d'alta sensibilitat».