03 de octubre de 2019
03.10.2019
Diari de Girona

Cornellà del Terri s'afegeix a Amer i es declara «territori lliure i sobirà»

El municipi on Carles Puigdemont va votar el referèndum es constitueix Consell per la República

03.10.2019 | 00:22
La votació de Carles Puigdemont a Cornellà l'1-O del 2017.

Cornellà del Terri i Sant Cebrià de Vallalta –al Maresme– s'han sumat a la iniciativa d'Amer constituint-se en Consell per la República i declarant-se «territori lliure i sobirà». Amer va liderar la proclamació dilluns amb la lectura d'un manifest que havia de ser, com ja van avançar els seus promotors, «l'espurna» que aglutinés altres poblacions.

Cornellà i Sant Cebrià ho van anunciar dimarts durant els actes de commemoració del segon aniversari del referèndum de l'1-O. En el cas del municipi del Pla de l'Estany, la celebració on es va fer públic va comptar amb la presència de l'esposa de Carles Puigdemont, Marcela Topor.

Amer es va convertir dilluns en el primer municipi a constituir-se en Consell per la República i declarar-se «territori lliure i sobirà» no «sotmès» als poders de l'estat espanyol. El poble de Carles Puigdemont va anunciar-ho en un acte a la plaça de la Vila que va aplegar més de 200 persones i on els promotors van assegurar que el municipi es governarà a partir d'ara a través del Consell local per la República d'Amer, tot i que no incorreran en «cap falta administrativa» que els converteixi en «presa fàcil». Els impulsors de la iniciativa ja van explicar que la voluntat era que altres poblacions s'hi sumessin. Segons va avançar Vilaweb, Cornellà del Terri, el poble on Puigdemont va votar l'1-O del 2017, es va constituir en Consell per la República divendres de la setmana passada, però ho va anunciar ahir públicament durant l'acte de commemoració del segon aniversari del referèndum. A més de Marcela Topor, la celebració on es va fer públic també va comptar amb la participació de la dona de Jami Matamala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook