Una nova depressió arribarà aquesta nit al sud-oest de la península, segons va informar ahir l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), i s'anirà desplaçant cap a l'àrea mediterrània i el nord-est peninsular, on es produiran fins dijous pluges torrencials. Al llarg del dia d'avui apareixeran núvols arreu de la província de Girona, on podria ploure a partir de la tarda. Però serà demà dimarts quan el temporal de llevant farà efecte, portant onatge, vent i pluges que podran arribar a superar els cent litres en alguns punts de la costa, segons informa el Meteocat.

De fet, entre dimarts i dimecres la pluja acumulada arribarà a 200 litres en alguns punts de les comarques gironines i en altres zones del litoral català. La província de Girona serà, juntament amb l'àrea cantàbrica, la zona més afectada per les precipitacions intenses del pròxim dimecres. Dijous el cel encara estarà ennuvolat i continuaran havent-hi pluges al nord de Catalunya, així com a la costa i al prelitoral. Divendres, però, el dia ja serà assolellat.

L'AEMET també avisa del temporal marítim entre la costa mediterrània peninsular i les Balears, on sobretot dimarts el vent i l'onatge seran forts. Això no obstant, l'agència també fa saber que a causa de petites variacions dels centres de baixa pressió, que farien variar els fluxos de vent de nivells baixos, les zones de màxima precipitació podrien desplaçar-se de forma significativa.