Els Mossos d'Esquadra han detingut una parella per haver robat en el Club Natació Banyoles. A més, han recuperat una joia que tenia un gran valor sentimental per l'afectada dels robatoris.

En total, la policia els considera presumptes autors de cinc robatoris de les instal·lacions esportives. Per poder aconseguir enxampar els dos malfactors, el club esportiu ha col·laborat estretament amb la policia per tal de poder identificar els autors.

Els detinguts entraven fraudulentament a les instal·lacions per accedir al vestuari femení i robar.

Els dos arrestats pels Mossos de la comissaria de Girona i de la de Districte de Banyoles van detenir un home i una dona de 21 i 20 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de la població. Els detinguts, a ell li consten antecedents, van passar l'endemà dels fets a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Cinc robatoris en un mes

Els fets es remunten entre els dies 5 i 23 de setembre i el 7 d'octubre, quan la usuària de les instal·lacions esportives va ser víctima de cinc robatoris amb força dins l'armariet del vestuari on havia dipositat les seves pertinences mentre feia esport, i que havia deixat correctament tancat amb clau.

La víctima va denunciar davant la comissaria dels Mossos de Banyoles que li van robar més de 440 euros, una cadena d'or valorada en 450 euros, i diversos efectes personals.

La Unitat d'Investigació de Girona, que es va fer càrrec de tots els il·lícits, en col·laboració amb la comissaria de Banyoles, va concloure que un home i una dona accedien de forma indeguda, sense autorització i de forma fraudulenta dins les instal·lacions esportives, concretament a la zona del gimnàs, i un cop dins la dona entrava als vestidors femenins.

Un cop allà, aquesta agafava la clau de l'armariet de l'interior de la bossa d'esport de la víctima i l'obria sense forçar-lo i, per tant, sense deixar cap aparença que acabaven de violentar-lo. La dona, però, va denunciar els fets i tant policia com el club es van posar a diposició de localitzar els autors dels fets.

La joia, a la compra-venda

Els Mossos d'Esquadra van seguir investigant i el passat 8 d'octubre els agents van localitzar la joia sostreta en un establiment de compra i venda d'or de la població de Salt. Els agents la van recuperar i ràpidament la van entregar a la víctima que, a part del seu valor econòmic, per a ella tenia un gran valor sentimental.

La investigació policial finalment va concloure el passat 15 d'octubre amb la detenció a la ciutat de Banyoles dels dos presumptes autors d'aquests cinc robatoris amb força.