Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per robar en equipaments de Santa Pau i que col·locaven el botí en botigues de compravenda.

Cinc dels robatoris ls van perpetrar en un centre d'informació del Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa, a la zona de la Fageda.

Els arrestats aquest dimecres són un home i una dona, de 35 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Pau, Se'ls considera els presumptes autors de nou delictes de robatori amb força.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Olot van saber que durant els mesos d'octubre i novembre es van produir un total de nou robatoris amb força al municipi de Santa Pau.

Cinc dels robatoris es van produir en un centre d'informació d'on van sostreure material informàtic, electrodomèstics i diners. I els altres quatre van ser en el centre cívic, el pavelló, un centre mèdic i una caseta d'eines d'on va sostreure diners, material informàtic, cinc bicicletes estàtiques i eines diverses.

5

Els objectes robats a Santa Pau que han estat recuperats pels Mossos

Els mossos van iniciar una investigació i van esbrinar que tots els robatoris eren perpetrats pels mateixos autors. La majoria dels fets eren de matinada i forçaven una porta o finestra per accedir a l'interior. Després venien els objectes sostrets a botigues de compravenda d'Olot i Figueres.

Finalment, el passat 13 de novembre els Mossos van fer una entrada i perquisició al domicili dels presumptes autors. Allà es van localitzar gran part dels objectes sostrets, que tot seguit es van poder retornar als seus propietaris.

Durant l'entrada es van detenir dues persones per la seva presumpta relació amb els robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Un detingut va passar el 14 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot. L'altre va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan el requereixi.