Cinc de cada deu alumnes que han fet pràctiques laborals després de formar-se als cursos del Punt de Formació Incorpora del Clúster Èxit, impulsat per "la Caixa", han aconseguit un contracte laboral. Així ho recull la memòria 2019 del projecte, que es va presentar dimecres durant l'acte d'entrega de diplomes dels cursos. L'acte, que es va celebrar a la seu de PIMEC a Girona, va comptar amb la participació dels alumnes dels cursos, representants de la trentena d'empreses col·laboradores del programa Incorpora que han acollit les pràctiques laborals i representants de les entitats que financen el projecte.

El projecte Punt de Formació Incorpora és una iniciativa de formació adaptada als col·lectius amb especials dificultats per trobar feina que permet una formació qualificada i capacitada per a desenvolupar una activitat laboral. Aquesta formació vol ajudar a consolidar persones en risc d'exclusió social i dificultats especials (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) en els llocs de treball.

En el darrer any, s'han desenvolupat quatre àmbits de formació: Operacions bàsiques d'auxiliar de comerç (15 alumnes), Atenció al Públic (18 alumnes), Auxiliar de magatzem i grans superfícies (15 alumnes) i Operari carni (20 alumnes). Els cursos han estat impartits per Fundació Ramon Noguera, Fundació Drissa i Fundació Astrid-21.

En total, s'han format 63 alumnes, dels quals 60 han fet pràctiques laborals. D'aquests, 33 s'han acabat inserint laboralment.

Els alumnes han estat homes i dones d'entre 18 i 56 anys i amb un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33 i el 65% fins a arribar, en alguns casos, a graus de més d'un 65% de discapacitat.