La XXVI edició dels premis Porc d'Or, que reconeixen l'excel·lència en la producció porcina, han distingit quinze granges catalanes, cosa que situa el territori al capdavant de la llista de premiats, juntament amb Aragó. Aquesta quinzena d'explotacions n'inclouen quatre de les comarques de Girona.

En la gala que es va celebrar divendres a Osca, Catalunya es va endur sis ors, cinc plates i quatre bronzes -igual que Aragó- que s'han repartit entre Barcelona i Girona -que s'han endut quatre estatuetes cadascuna-, i Lleida i Tarragona -una per província-, segons recull un comunicat de l'organització. A aquestes les segueixen Navarra, amb sis premis; Galícia, amb tres; i Castella i Lleó, Castella-la Manxa i La Rioja, amb dos.

Els 48 premis lliurats han distingit 44 granges de porcí que pertanyen a setze províncies i set comunitats autònomes diferents, i n'han reconegut la professionalitat, esforç i tasca extraordinària.

A l'entrega de premis, que es va celebrar al Palau de Congressos d'Osca, hi van acudir més de mil professionals del sector, i ha rebut el suport de l'empresa líder en salut animal Zoetis i de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc).