La companyia Bassols Energia ha iniciat els treballs de construcció d'una nova subestació elèctrica a Sant Jaume de Llierca que suposarà un augment en la capacitat de subministrament de la comarca de la Garrotxa i que comportarà una inversió de prop de 6 milions d'euros.

La instal·lació entrarà en funcionament a finals del 2020 i rebrà l'energia de la línia de 132 quilovolts (kV) que uneix Olot amb Santa Llogaia d'Àlguema per distribuir-la per la xarxa de mitja tensió de 25 kV.

El director de la companyia, Jordi Rodà, ha destacat que la nova subestació servirà per augmentar la capacitat de subministrament a la comarca i "per afrontar la futura electrificació de l'economia".

La instal·lació s'ubicarà dins d'una àrea d'especial protecció d'avifauna, de manera que, segons Rodà, s'ha dissenyat perquè sigui "respectuosa amb l'entorn", minimitzant el seu impacte visual.

La construcció de la subestació comportarà que es retirin 690 metres de línies aèries de 25 kV i s'elimini el risc de col·lisió i electrocució de les aus, ja que les noves línies seran subterrànies i es connectaran a les que ja estan instal·lades a la zona.