El menor investigat per llançar ous amb pintura als antiavalots dels Mossos d'Esquadra davant la comandància de la Guàrdia Civil de Girona durant la manifestació pel segon aniversari de l'1-O es va acollir al dret a no declarar. La fiscalia de menors l'havia citat per desordres públics i danys lleus després que els Mossos d'Esquadra l'identifiquessin el mateix 1 d'octubre a l'alçada de Jaume I com un dels joves que, suposadament, va llançar pintura contra la línia policial. L'advocada del menor, Montserrat Vinyets, va detallar que a la causa hi ha unes imatges aportades pels Mossos però que «en cap moment» es pot reconèixer qui llança els ous amb pintura. Ara, la fiscalia de menors decidirà si arxiva o bé tira el cas endavant.

Pel segon aniversari de l'1-O, el CDR Girona, La Forja i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van convocar una mobilització que es va iniciar a plaça Catalunya i que va avançar fins la comandància de la Guàrdia Civil. Els Mossos havien muntat un cordó per protegir les instal·lacions, i en arribar alguns manifestants van llançar ous, pintura i petards contra agents. Poc després van arribar a la subdelegació, i llavors els Mossos es van endur un menor per identificar-lo, i el van denunciar per desordres públics en aplicació de la Llei de Seguretat.

Arran de l'atestat dels Mossos, però, la fiscalia de menors va citar a declarar al menor ahir al matí, investigat per desordres públics i un delicte lleu de danys per desperfectes causats a uniformes d'antiavalots. A les portes del Palau de Justícia, es va convocar una concentració de suport a l'investigat.

La fiscalia de menors decidirà si la causa prospera o acava arxivada. Segons Vinyets, en aquest segon cas, es podria reactivar la via administrativa i el jove es podria enfrontar al pagament d'una multa.