L'Ajuntament de Ripoll ofereix, en règim de lloguer, un habitatge de propietat municipal per a persones de 18 a 34 anys dintre d'un projecte que té com a finalitat que la gent jove es quedi a la població. La convocatòria pública es va obrir ahir i es tancarà d'aquí a un mes, el 10 de febrer.

El consistori adreça aquesta oferta de lloguer protegit a parelles amb almenys un fill o famílies monoparentals amb dos fills, que poden optar a llogar per 280 euros al mes -amb les despeses comunitàries i la taxa d'escombraries a banda- un pis de 87 metres quadrats amb tres dormitoris dobles, un menjador, sala d'estar, una cuina i un bany.

La iniciativa s'emmarca en un «projecte de consolidació del jove a l'entorn rural», tal com s'informa en el web municipal, per al qual les sol·licituds s'han de presentar a l'oficina d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Ripoll.

Les bases que regulen la convocatòria per adjudicar el pis, a menors de 35 anys que estiguin empadronats al municipi, es van aprovar en una Junta de Govern local celebrada el 7 d'octubre de 2019 i l'acord, signat per l'alcalde, Jordi Munell, es va publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el 6 de novembre.