L'Ajuntament de Camprodon negocia la manera de poder reparar la palanca que uneix la colònia Estebanell amb el mas de la Casanova. L'objectiu és que els habitants de la colònia tinguin més espai per passejar i puguin arribar a un camí que els faci possible sortir de la colònia sense utilitzar el cotxe.

Segons ha explicat l'alcalde, Xavier Guitart, la palanca està dins de terrenys privats, per la qual cosa abans de fer res han de negociar amb la propietat. Ha assenyalat que intentaran accelarar la rehablitació de l'equipament.

La palanca va ser construïda als anys seixanta pels treballadors de la colònia per poder travessar el riu Ter i anar a comprar la llet de les vaques del mas, i perquè la família del mas pogués comprar a l'economat de la colònia i pogués visitar la gent que hi vivia. Ara la palanca està molt deteriorada i no s'hi pot passar.

La palanca ha de formar part de la via verda que ha d'ajuntar Camprodon amb Sant Joan de les Abadesses. Segons Guitart, l'obra de la via verda es desenvolupa de manera molt lenta perquè hi ha licitacions, a les quals no es presenten concursants.