23 de gener de 2020
23.01.2020

La borrasca causa pèrdues d'entre 6 i 7 milions als ports

La tempesta provoca desperfectes a tot el litoral català amb danys que feia anys que no es veien

23.01.2020 | 00:51

El director de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez, va assegurar ahir que el temporal Gloria costarà unes pèrdues d'entre 6 i 7 milions d'euros als ports catalans que gestiona, que no inclouen els de Barcelona i Tarragona, que depenen de Foment. Gómez va afirmar que el temporal a nivell del litoral «està començant a millorar» i «a poc a poc» s'aniran obrint els ports de Catalunya per començar a valorar els danys. «La gent està molt preocupada», va afirmar Gómez, remarcant que es viu un temporal «excepcional». Malgrat això i els danys en dics i altres instal·lacions, el director de Ports va dir que en general les instal·lacions «han aguantat prou bé».

El conseller de Territori i Sostenbilitat i president de Ports de la Generalitat, Damià Calvet, va afirmar que el temporal ha provocat desperfectes a tot el litoral català amb afectacions tant a les platges com als ports catalans. Segons Calvet, un cop passi la borrasca caldrà fer «reparacions importats a tots els ports del país».

L'Ajuntament de Badalona prepara un decret d'emergència per fer front als desperfectes que el temporal ha causat a la ciutat. Els més visibles afecten el pont del Petroli, que va quedar partit pel fort onatge. El tinent d'alcaldia de Govern i Territori, Rubén Guijarro, va explicar que l'afectació principal és al tram final del pont, en la connexió entre la passera i la plataforma. Hi ha uns quinze metres de llosa de formigó i fusta que han volat, així com la barana al voltant de la plataforma i el voladís de fusta. Després de fer una primera inspecció per part dels tècnics de Medi Ambient, Protecció Civil i Guàrdia Urbana, es va determinar que els desperfectes són pitjors que els del temporal del 2017. Els responsables municipals van convocar una reunió d'emergència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook