El temporal Gloria va desbordar ahir el rec Merler que creua el poble de Crespià (Pla de l'Estany) i l'aigua va entrar més d'un metre a dins de les cases. Va passar a un quart de vuit del matí i en quinze minuts, el torrent que recull l'aigua dels turons del voltant va pujar tres metres.

L'aigua baixava amb tanta força que es va endur un cotxe que va acabar mig bolcat i encastat en un arbre. El seu propietari, un home gran que s'estava recuperant a casa d'una operació, va haver de ser traslladat en ambulància a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles.

Una de les veïnes afectades, la Lídia, va explicar que van passar por i que tot va anar molt ràpid. «L'aigua ens ha rebentat la porta; estàvem jo i el nen darrere per aguantar-la però ha sigut impossible i hem hagut de pujar cap a dalt corrents», va afirmar. L'aigua es va quedar a la planta de baix.

On també l'aigua es va desbordar va ser a l'Estany de Banyoles. Concretament, a l'alçada del camp de futbol, a la zona a tocar del CN Banyoles i als terrenys de la Draga. No hi va haver danys. De forma preventiva, es va tallar la circulació al passeig Dalmau des de l'Oficina de Turisme fins al Vilar. Amb les pluges continuades el nivell ha pujat 50 cm des de dilluns.