Els bussos del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil amb base a l'Estartit (Baix Empordà) i Barcelona es van submergir ahir en aigües del port de Palamós per buscar el mariner del mercant que dimarts passat va caure a l'aigua per un cop de mar. Els submarinistes, després de dies de mala mar, van poder realitzar la immersió, però la mala visibilitat va dificultar la seva tasca i no van aconseguir localitzar el desaparegut, un ciutadà filipí de 41 anys que amarrava el vaixell en què viatjava quan el temporal el va fer caure al mar. També hi va participar Salvament Marítim, amb l'embarcació Riu Francolí.

Recerca a Mallorca i Eivissa

La recerca dels tres desapareguts a Balears -dos a Eivissa i un a Mallorca- es va reactivar ahir a partir de les vuit del matí, segons va informar la Delegació de Govern. Segons van explicar, la recerca de l'home desaparegut al torrent de Na Mora a Fornalutx (Mallorca) serà «més intensa» al mar després d'haver acabat sense resultats positius.

El cap de Salvament Marítim de Balears, Miguel Chicón, no va precisar si es va ampliar la zona de recerca de les dues persones desaparegudes a Eivissa a causa del temporal perquè «tot va sobre la marxa, segons es van desenvolupant les circumstàncies i els corrents».

Els treballs es van concentrar en els punts «on hi havia més probabilitats que poguessin aparèixer». Tot i que es va trobar una peça de roba del jove britànic, no es va modificar la zona de recerca prevista.