Protecció Civil ha alertat del perill d'allaus al Pirineu i Prepirineu per a aquest cap de setmana i recomana seguir les indicacions de les estacions d'esquí a tots aquells que vulguin practicar esports. Des de les estacions d'esquí gironines treballaven ahir amb allaus controlades per reduir el risc i posar a punt les instal·lacions.

El temporal ha deixat gruixos importants de neu però també perill d'allaus. Per això des de Protecció Civil demanen prudència per a aquest cap de setmana, que s'evitin les activitats fora de les pistes i cenyir-se a les zones delimitades per les estacions d'esquí.

Des de fa dos dies s'estan provocant allaus preventives allà on s'acumula neu per reduir el risc. Un helicòpter i artificiers portaven a terme aquestes tasques amb les allaus amb l'avaluació posterior de la capa de gruix de neu.

La Molina dijous ja va reobrir parcialment i ahir continuaven treballant per tenir-ho tot a punt i obrir el màxim de domini esquiable. En el cas de Vallter no es preveu que obri abans de diumenge, atesa la situació d'excepcionalitat en què es troba l'estació i per tal de garantir la seguretat, segons han explicat des de FGC. El gruix de neu acumulat en l'episodi Gloria supera els 150 centímetres.

La Vall de Núria reobre

A la Vall de Núria ahir es va reprendre el servei de cremallera, l'estació d'esquí de la zona debutants i el parc lúdic i seguien treballant per obrir més domini de cara al cap de setmana. Va reobrir parcialment, com la Molina, a l'espera d'anar obrint progressivament.

Tot i això, com la resta d'estacions, recomanen també molta atenció i prudència davant la situació del perill d'allaus.

A les tres estacions, per tant, s'aniran obrint les pistes progressivament i es prioritzarà la seguretat del personal treballador i dels esquiadors.