12 de febrer de 2020
12.02.2020

Aena finalitza la millora de la plataforma d'aparcament d'avions

Els treballs ocupen una extensió de 150.000 metres quadrats i han suposat una inversió de set milions d'euros

12.02.2020 | 00:01
Imatge de com ha quedat la plataforma d'estacionament d'avions.

L'aeroport de Girona-Costa Brava ja ha finalitzat l'adequació del paviment de la plataforma d'estacionament d'aeronaus, segons ha informat Aena. Els treballs ocupen una extensió de 150.000 metres quadrats i han suposat una inversió de més de set milions d'euros.

En concret, l'obra ha consistit en l'aixecament, sanejament i renovació del paviment de la plataforma, que té capacitat per a l'estacionament de divuit aeronaus comercials, setze d'aviació privada i quatre helicòpters.

Les obres s'han dut a terme a través de diverses fases, distribuïdes en els mesos de menor activitat, per no interferir en l'operativa habitual de l'aeroport. A causa de les dimensions dels treballs, es va instal·lar una planta de producció de formigó hidràulic dins les instal·lacions aeroportuàries.

Segons ha informat Aena, s'ha realitzat aquesta actuació, prevista en el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) per al període 2017-2021, abans que finalitzi la vida útil del paviment de la plataforma. L'objectiu era anticipar-se a situacions que poguessin comprometre la capacitat operativa de l'aeroport.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit