Les proves d'avaluació de quart curs d'educació secundària obligatòria (ESO) van començar ahir per a 8.320 alumnes de les comarques de Girona, una xifra que puja fins a 79.036 a Catalunya. Els exàmens van arrencar amb llengua estrangera, catalana i matemàtiques, i segueixen avui amb l'àmbit cientificotecnològic -amb exercicis relacionats amb fenòmens naturals i tecnològics- i llengua castellana.

Amb aquesta avaluació, el Departament d'Educació de la Generalitat vol determinar quin és el grau d'assoliment de les competències bàsiques dels joves quan acaben l'etapa obligatòria.

Per primera vegada, els correctors de les proves tenen el suport d'una plataforma digital per agilitar el procés de revisió, que l'any passat ja es va introduir per a les preguntes tancades; ara, el mètode també s'implanta en les preguntes obertes i les redaccions.

La Conselleria remarca que l'objectiu de l'avaluació de quart d'ESO, que es fa en 1.081 centres educatius catalans, és diagnòstic «i no marca, en cap cas, la superació o no de l'etapa».