Un home va resultar ferit greu ahir al matí després de precipitar-se uns quinze metres al Gra de Fajol, a Setcases. L'escalador estava pujant la xemeneia central de la muntanya juntament amb un altre company quan es va accidentar i va quedar penjant de la corda a uns 20 metres d'altura. El company va ser qui va donar l'avís dels fets prop de les onze del matí.

Els Bombers van activar un helicòpter, el grup de rescat i el servei mèdic per tal de socórrer el ferit. L'escalador tenia el rostre ple de sang i presentava diversos cops. El rescat es va fer des de baix, i l'helicòpter va traslladar el ferit fins a l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que el va evacuar a l'hospital Josep Trueta de Girona en estat greu.

Rescat a Roses

La jornada va comptar amb un segon rescat a Roses, en aquest cas d'una excursionista que feia el camí de ronda pels voltants de cala Montjoi. Els Bombers van rescatar la dona i la van traslladar al port, on el SEM la va evacuar a l'hospital de Figueres en estat menys greu.