15 de febrer de 2020
15.02.2020
Diari de Girona

Promouen reforçar l'atenció primària per tractar l'osteoporosi

Les fractures es redueixen en persones d'entre 64 i 75 anys i es mantenen estables a partir dels 85

15.02.2020 | 01:27
Promouen reforçar l'atenció primària per tractar l'osteoporosi

Professionals de la Regió Sanitària de Girona van presentar ahir en una jornada la Ruta assistencial de l'osteoporosi que, entre altres aspectes, proposa passar del model d'atenció actual, a una orientació multidisciplinària consensuada entre professionals, per treballar d'una manera coordinada amb objectius compartits entre l'atenció primària i l'atenció especialitzada. Aquesta nova orientació vol potenciar el paper de l'atenció primària en l'atenció a l'osteoporosi mitjançant el reforç de l'autocura dels pacients i la formació continuada dels professionals entre altres mesures.

Ramon Valls, reumatòleg de l'hospital de Palamós i present a la jornada, va valorar «positivament» la posada en marxa del nou pla perquè s'oferirà «més atenció i seguiment a les persones que ja pateixen osteoporosi o que han sigut intervinguts una primera vegada; així es podrà fer més prevenció», afirma.

L'osteoporosi és la malaltia metabòlica òssia més freqüent i és un dels factors més importants de fractures òssies en persones de més de 50 anys. La incidència ha disminuït en les dones i en els grups d'edat de 65 a 74 anys i es manté estable en el grup de 85 anys i més. Patir una fractura osteoporòtica multiplica el risc subsegüent de presentar-ne de noves. Valls considera que la reducció de la incidència es deu a la millora de «la qualitat de vida».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit