L'empresa malaguenya Axarquía Bus ha creat una línia regular d'autobús que uneix el Marroc amb Girona, una iniciativa de transport a nivell internacional que surt des de la localitat marroquina d'Oujda al costat de la frontera amb Algèria fins al nord d'Espanya en un trajecte d'uns 2.000 quilòmetres.

Aquest trajecte, nou en el transport de viatgers, tindrà una durada d'unes 15 hores i consta de dos viatges al dia, tres per setmana, que realitza Axarquía Bus per "complir les expectatives de rendibilitat i connectivitat per les quals va ser autoritzada pel Ministeri de Foment", segons ha informat l'empresa en un comunicat.

Aquesta línia internacional és "pionera en el panorama europeu", ja que permet unir el Marroc i tot el Rif amb el nord de la península ibèrica, trajecte que ha estat aprovat per les autoritats de Foment d'Espanya i el Marroc que "van veure la necessitat de connectar la Mediterrània" de tots dos països.

La ruta surt des de la ciutat d'Oujda, al sud-est del Marroc, per continuar pel litoral nord del país fins arribar a Tànger després de recórrer 600 quilòmetres on es realitza una connexió amb ferri fins a Tarifa per continuar el trajecte fins a Girona amb parades a les principals capitals de província com Màlaga, Múrcia, València i Barcelona per concloure a Girona.

Els trajectes, que començaran les properes setmanes, es realitzaran en autobusos amb connexió a Internet, entre d'altres comoditats.