L'alcalde d'Olot, Josep Berga (JuntsxCat), ahir va explicar que l'Ajuntament d'Olot complirà amb el compromís de posar un lector de matrícules al barri de les Fonts, sector Batet.

Va plantejar que els veïns li havien demanat la càmera i una millor il·luminació del barri en el decurs d'una reunió, en la qual els veïns van demanar una resposta a la vintena de robatoris que havia patit el barri a la tardor i l'inici de l'hivern.

Berga va explicar que els autors del robatori són una banda de lladres d'origen europeu que té la base a la zona metropolitana de Barcelona. Segons ell, la policia va enxampar els lladres almenys en tres ocasions i va fer detencions. Això no obstant, després d'uns dies els lladres van quedar en llibertat. Va explicar que sí no s'enfronten amb els veïns, els lladres tenen molt poques possibilitats d'entrar a presó.

A partir d'aquesta afirmació, l'alcalde va considerar que es forma un cicle de detencions i llibertats que compliquen el treball policial. La part positiva és que els lladres eviten el contacte amb els veïns.

De tota manera, Berga va considerar que la punta de robatoris que va tenir lloc entre l'octubre i el desembre està acabada, entre altres coses, perquè han reforçat la presència policial en els barris més conflictius. «Estem una mica més tranquils, però mai sense abaixar la guàrdia», va dir.

L'alcalde va apuntar que cada vegada és més complicat lluitar contra les bandes organitzades que venen de fora amb cotxes robats. Va retreure que hi ha pobles que no participen en el pla de lectors de matrícules comarcal. Va concretar que el lector que hauria d'haver posat Santa Pau a la zona de Batet, ara l'haurà de posar l'Ajuntament d'Olot.