Vidal ha explicat que la deixalleria de Sant Joan no s'ajusta al model comarcal de dipòsit de residus voluminosos. Segons ella, una deixalleria ha d'estar controlada les 24 hores. La de Sant Joan no hi està i hi ha gent d'altres municipis que hi aboca residus de manera excessiva i desordenada.

L'alcaldessa ha explicat que, a partir del 6 de març, els veïns de Sant Joan podran dur els elements que sobrin a casa a la deixalleria comarcal, ubicada a la carretera de les Feixes, dins del terme municipal d'Olot.

També ha indicat que la deixalleria mòbil comarcal estarà més temps a Sant Joan les Fonts. Consisteix en un camió que s'instal·la periòdicament als municipis i que pot recollir les deixalles domèstiques selectives i especials. A més, hi ha el servei de recollida de trastos vells, que es fa per demanda de la persona interessada a desfer-se de mobles i trastos vells. Vidal ha precisat que es tracta de serveis gratuïts.

La deixalleria

El dipòsit d'estris grossos de Sant Joan les Fonts, que tancarà definitivament el 6 de març, està situat a l'entrada del poble des de Castellfollit de la Roca. Al costat hi té un espai privat per dipositar runes.

Té un accés molt senzill i un pati que permet maniobrar als turismes i les furgonetes. Al voltant del pati hi ha contenidors per dipositar els elements segons els materials. N'hi ha per al ferro, la fusta, els pneumàtics, l'oli i d'altres.

El fet que sigui tan pràctic fa que molts veïns hi portin residus. També és usat per empreses i autònoms i per gent aficionada al reciclatge i la recuperació.