El millor xuixo del món es fa a Santa Perpètua de Mogoda. La fleca Pa Artesà del Vallès ha guanyat el concurs El Millor Xuixo del Món, celebrat ahir a Girona. La seva segona edició es va celebrar dins el programa de la nova fira Àgora Dolça.

El jurat, presidit pel mestre artesà Julià Castelló, n'ha destacat del xuixo guanyador «el cruixent de la pasta i el fregit, aspectes tècnicament i visualment fonamentals en la seva elaboració» i «el seu sabor harmònic».

Una quarantena de fleques i pastisseries de tot Catalunya han participat en el certamen per endur-se el reconeixement després que enguany s'endurissin les normes. A diferència de l'anterior edició, es prohibia dur a terme una tècnica utilitzada per algunes pastisseries: «injectar» la crema un cop la pasta està cuita.

El premi, al Vallès

El reconeixement se l'endut Jaume Junyent, al capdavant de la fleca Pa Artesà del Vallès, oberta des de fa 40 anys. Com a premi ha obtingut un guardó i un xec per valor de 1.500 ?.

El guanyador de la passada edició, Ricard Jambert, de la Fleca Padrés a Banyoles, va formar part del jurat. L'acompanyaven membres del Gremi de Pastissers, periodistes, professors de l'Escola de Pastisseria i el Gremi de Flequers Artesans de Girona.

El concurs, organitzat per Salvador Garcia-Arbós i l'Ajuntament de Girona, comptava amb la col·laboració del Gremi de Flequers de Girona i l'Associació de Pastissers Artesans de la Província de Girona, entre d'altres.