La Diputació de Girona va rebre dimecres un guardó en la desena edició dels premis Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics (CNIS ), celebrat a l'auditori de La Nave, a Madrid. Juntament amb les diputacions de Barcelona i Lleida i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), l'ens provincial ha estat reconegut per un projecte d'implantació d'administració electrònica per als ajuntaments, que -segons van indicar- els ha ajudat a incrementar l'eficiència, el control intern i la transparència.

El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, va ser l'encarregat de recollir el guardó en la categoria de millors resultats obtinguts de grups de treball col·laboratius multidisciplinaris. Alhora, la Diputació de Girona també ha estat finalista en una altra categoria dels premis CNIS. Aquests són tot un referent en l'àmbit estatal i reconeixen anualment els projectes més innovadors de les administracions públiques.

A finals del 2012, la Diputació de Girona, amb l'objectiu de millorar l'ús de les tecnologies de la informació i facilitar la transformació digital als ajuntaments de la demarcació, va ser pionera a apostar per establir una col·laboració amb el Consorci AOC, una entitat participada per la Generalitat de Catalunya i Localret. El projecte anomenat e-Municipis es basa en la utilització de les eines desenvolupades pel mateix Consorci AOC i d'una eina de gestió d'expedients electrònics impulsada a través d'una metodologia de treball (e-Set). Totes aquestes eines estan a l'abast dels municipis de forma gratuïta.