El nucli del Portús a la Jonquera ahir presentava una imatge ben diferent de la de dimarts, quan es van produir llargues cues de francesos per comprar tabac als estancs. Les aglomeracions van ser substituïdes pels carrers completament buits i negocis i botigues tancats.

Ahir al matí alguns supermercats i estancs van obrir però la baixada de la clientela va fer que decidissin escurçar l'horari d'obertura. En el cas dels estancs, ja dimarts preveien avançar el tancament a les tres del migdia.

L'alcaldessa, Sònia Martínez, explicava que no s'ha demanat als negocis que tanquin però per pròpia iniciativa «els comerços han dit que redueixen l'horari d'atenció al públic».

Ahir es mantenien els controls policials a l'N-II al Pertús i a l'AP-7 a la Jonquera. Des que va entrar en vigor el tancament de fronteres terrestres dilluns a la mitjanit i fins ahir al migdia, s'han controlat en total més de 1.518 vehicles i s'han denegat 834 entrades en territori espanyol. En aquest àmbit, s'han fet dues detencions, una per desobediència greu i la segona perquè hi havia una ordre judicial de detenció.

A les carreteres, segons el Servei Català de Trànsit, la mobilitat es va reduir a la Jonquera un 12,8% direcció França i un 11,9% direcció Barcelona.

Els camions de gran tonatge eren ahir pràcticament l'únic vehicle que es podia veure a les carreteres, que creuaven els controls per la via ràpida.