La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, va explicar ahir que Catalunya ha començat a utilitzar hotels com a mesura alternativa a l'aïllament domiciliari. Aquest diumenge, 15 pacients de l'hospital Vall d'Hebron ja van ser traslladats a un hotel de Barcelona. La consellera va explicar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que aquesta mesura permetrà aïllar persones amb un domicili inadequat o «en el qual hi hagi persones vulnerables a qui s'hagi de protegir», i permetrà deixar espai als hospitals per a pacients de diversa consideració.

Vergés va afirmar que hi ha «bastants centenars» de places d'UCI a Catalunya i va concretar que se n'estan construint més i que també ha augmentat la capacitat en la sanitat privada.

Sobre la compra de tests anunciada aquest dissabte pel president del Govern central, Pedro Sánchez, la consellera va explicar que no saben quantes unitats concretes arribaran a Catalunya i espera que arribin durant aquesta setmana, i que en funció de la quantitat es farà «l'estratègia» per decidir a qui fer-li la prova. Vergés va reclamar que se suspengui l'activitat industrial com a Itàlia: «Ho hem demanat fa dies, és imprescindible fer això. Per què millor d'aquí a tres dies que avui? El temps importa».

D'altra banda, el president de la Generalitat Quim Torra va anunciar l'aprovació d'una resolució que farà obligatori que totes les empreses garanteixin un metre i mig de distància entre els treballadors. Igual que Vergés, el president també va insisitir en la necessitat de confinar totalment la població, i va avalar l'allargament de l'estat d'alarma anunciat per Pedro Sánchez.

Més centres privats a Girona

A la Regió Sanitària de Girona, de moment, no està plantejat utilitzar hotels, ja que s'estan derivant pacients a centres privats. A més de la Clínica Bofill, la Clínica Girona i Salut Infirmorum de Banyoles, on s'han destinat pacients fins ara, fonts de l'hospital Josep Trueta van confirmar ahir que compten amb més centres privats que també col·laboraran cedint les instal·lacions i professionals per tractar el coronavirus.