Unió de Pagesos ha alertat que les gelades i la calamarsa que la matinada de dijous van afectar moltes comarques catalanes poden haver causat danys a diversos cultius, entre els quals la fruita de pinyol i de llavor i els ametllers a Ponent, tot i que caldrà esperar els propers dies per conèixer l'abast dels danys.

En algunes poblacions de les Garrigues les temperatures van baixar fins a quatre graus sota zero, mentre que la calamarsada que va caure a l'Alt Empordà pot haver afectat les plantacions de fruita dolça, sobretot el conreu de la poma, tot i que encara es desconeix l'abast dels danys.

Les comarques més afectades per les gelades són el Segrià, les Garrigues, la Noguera, l'Urgell i la Segarra i l'Alta Ribagorça, entre d'altres. El Segrià i les Garrigues podrien haver patit dany perquè les gelades van durar moltes hores. A les Garrigues es tem pels ametllers, sobretot a les fondalades, i a l'Urgell cal comprovar possibles afectacions a cereals avançats a punt d'espigar.

Pel que fa a les comarques de la Catalunya Central, com el Solsonès i l'Anoia, l'afectació més important podria ser per a la colza, pèsols i alfals, i als Hostalets de Pierola (Anoia), per a la vinya.